19 Ekim 2018 Cuma

Boşanma Süreci

Boşanma Süreci
Boşanma, boşanma dilekçesiyle başlar. Dilekçe bir eş (dilekçe) tarafından yazılır ve diğer eşe verilir. Dilekçe, eşlerden birinin bulunduğu ilçede bir devlet mahkemesine verilir. Evliliğin nerede gerçekleştiği önemli değil. Dilekçe evlilikle ilgili önemli bilgiler içermektedir. Eğer ayrı bir mülk veya topluluk mülkiyeti, çocuk velayeti ve çocuk veya eş desteği varsa, eş, eş ve herhangi bir çocuk ve devleti belirtir.


Boşanma Dilekçesi Sunmak


Dilekçe (veya boşanma evrakları) diğer eşe sunulmalıdır. Sürecin bu aşaması " süreç hizmeti " olarak adlandırılır . Eğer her iki eş boşanmayı kabul ederse, diğer eşin sadece hizmetin alındığına dair onayını imzalaması gerekir. Ancak, diğer eşin imzalamayı reddetmesi ya da bulunması zorsa, kağıtları kişisel olarak teslim etmek için profesyonel bir işlem sunucusu kiralayabilirsiniz.

İşlemin tamamlanmasını sağlamak, devletinizin bekleme süresinde çalışan saati başlatır. Ayrıca eşler üzerinde otomatik kısıtlama emirleri belirler ve ayrılma tarihini belirlemeye yardımcı olur. Bu noktada, eşlerin herhangi bir çocuğu devlet dışına çıkarmasına, mülkünü satmasına, mülküne borç vermesine ya da başka bir eş için tuttuğu sigortayı ödünç almasına ya da satmasına izin verilmez.

Boşanma Davası Yanıtı


Diğer eş "katılımcı" olarak bilinir. Gerekli olmamasına rağmen, sorumlu kişi, kabul ettiğini belirten dilekçeye bir cevap yazabilir. Bir yanıt vermek, her iki tarafın da boşanmayı kabul ettiğini gösterir. Bu durum davanın duruşma olmadan devam edeceğine ve sürecin daha da gecikmesine neden olabileceğine inanıyor. Genel olarak, eğer bir cevap 30 gün içinde yapılmazsa, dilekçe veren mahkeme tarafından bir temerrüde girilmesini talep edebilir. Cevap veren eş, dilekçede sunulan bilgilere katılmamak için yanıtı da kullanabilir.

Boşanmanın Son Adımları


Her iki eşin de varlıklarına, borçlarına, gelirlerine ve harcamalarına ilişkin bilgileri açıklamaları gerekmektedir. Boşanma tartışmasız ise ve eşler boşanma şartlarını kabul edebilirlerse, dosya için sadece biraz daha fazla evrak var. Mahkeme kararına girdiğinde, boşanma kesinleşir. Ancak evlilik resmi olarak çözülmez ve eşler devletin bekleme süresinin sonuna kadar yeniden evlenemezler. Çözülemeyen anlaşmazlıklar varsa, mahkeme duruşmaları ve hatta bir yargılamanın yapılması gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder