24 Ekim 2018 Çarşamba

Ceza psikolojisi

Ceza psikolojisi

Ceza psikolojisi, ayrıca olarak anılacaktır kriminolojik psikolojisi, iradesinin, düşünce, niyetleri ve reaksiyonların çalışmadır suçlular ve tüm paylaşır o suç davranışı.


Cezai antropolojinin alanıyla ilgilidir . Çalışma , bir kimsenin bir suç işlediğine , aynı zamanda suçun ardından, mahkemede ya da mahkemede verdiği tepkilere derinlemesine uzanmaktadır. Ceza psikologları genellikle, jürinin suçlunun zihnini anlamasına yardımcı olmak için mahkeme davalarında tanık olarak çağrılır. Bazı psikiyatri türleri de suç davranışının yönleriyle ilgilidir.

Psikolojinin hukuk sisteminde oynadığı rol

Psikiyatristler ve psikologlar hem zihinsel hem de fiziksel durumları değerlendirebilen lisanslı profesyonellerdir. Profilciler, bir suçun ardındaki bireyleri tanımlamak için davranış kalıplarını ararlar. Bir grup çabası en yaygın psikolojik soruları yanıtlamaya çalışır: Eğer bir toplumda topluma geri gönderilirse cinsel yırtıcı bir yeniden suçlama riski varsa; bir suçlunun yargılanmaya yetkili olması durumunda; Bir suçlunun suçun işlendiği sırada aklı başında olup olmadığı.

Deneme konusundaki yeterlilik sorusu, bir suçlunun halihazırdaki akıl durumuyla ilgili bir sorudur. Bu, failin kendilerine yönelik suçlamaları anlama yeteneğini, bu suçlamalardan mahkum olma / beraat etmenin olası sonuçlarını ve avukatlarına savunmalarına yardımcı olma yeteneklerini değerlendirir. Aklı / delilik ya da cezai sorumluluk meselesi, suçun işlendiği sırada suçluların durumuna ilişkin bir değerlendirmedir. Bu, yanlıştan ve yasaya aykırı olan şeyleri anlama yeteneğini ifade eder. Kanıt savunması, kanıtlanması çok zor olduğundan nadiren kullanılır. Çıldırmışsa, bir suçlu hapishanede hizmet edeceğinden çok daha uzun bir süre boyunca güvenli bir hastane tesisine kararlıdır (teorik olarak).

1 yorum: