17 Ekim 2018 Çarşamba

Dedektif Ne Yapar?

Dedektif Ne Yapar?

Soruşturma becerileri uygulamaları tüm endüstrileri kapsar. Şirketler dedektifleri arka plan kontrolleri yapmak için kullanırken, tüketiciler şüpheli bir dolandırıcıyı takip etmek için dedektifleri işe alırlar . Kolluk kuvvetleri, suçu işledikten sonra çözer ve suç işlemekten kaçınmaya çalışır. Birçok özel dedektif firması da güvenlik çözümleri sunmaktadır. Bir binayı korumak veya bir ağ için teknik güvenlik sağlamak için mevcut olan güvenlik önlemlerini değerlendirmek, doğru dedektiflik bürosuyla bir sözleşmeye girebilir.
Özel araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen en yaygın görevlerden bazıları şunlardır:

Kayıp Şahıslar - Polis departmanı, özellikle faul oyununa dair bir kanıt bulunmadığında, kayıp şahısların davasını araştırmak için kaynakları kısıtlamıştır. Özel müfettişler, kayıp bir ailenin artık polis departmanı ile artık önceliği olmadığından uzun süre bakmaya devam etmesine olanak tanıyan bir alternatif sunuyor.

Ebeveyn Bulmak - Evlatlık çocuklar sıklıkla genetik ebeveynleriyle tanışmak isterler. Doğum ebeveynlerini kapalı bir evlat edinme takibinden izlemek önemli ölçüde zaman ve çaba gerektirir. Evlatlıkların çoğunun nereden başlayacağı konusunda hiçbir fikri yoktur. Araştırmacılar, ortalama kişinin erişemediği kaynaklara erişebilir.

Kayıp / Çalınan Mülkün Kurtarılması - Kayıp eşya önemli bir meblağa sahip olmadığı sürece, polis kuvveti, maddeyi aramak için fazla zaman harcamaz. Genellikle yargı sınırları tarafından engellenir. Özel soruşturmacıların, yargı yetkisine ilişkin herhangi bir sorunu yoktur, ancak çalınan nesneyi almak için yerel yasaların uygulanmasını talep etmeleri gerekebilir.

Dedektifler, kamu polis teşkilatının görev süresinin dışında kalan bir boşluğu doldururlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder