22 Ekim 2018 Pazartesi

Siber Suç Nedir? Cezaları ve İhbar

Siber Suç Nedir? Cezaları ve İhbar
Siber Suç, herhangi bir bilişim sisteminin güvenliğini tehlikeye düşürecek faaliyetlerde bulunmak ve kişi veya kişilerin haklarına karşı bilişim sistemlerinin kullanılarak gerçekleştirildiği suçların tümüdür. Yasalarla cezası sabit olan siber suçların, normal bir suçtan hiçbir farkı bulunmamakla birlikte birçoğu para veya hapis cezası olarak infaz edilebilmektedir.

Siber Suç Cezaları
Siber suç cezaları, bilişim sistemlerini kullanarak herhangi bir siber suç işleyen kişiye verilen cezalardır. Türkiye’de yakın geçmişe kadar sınırları belirlenmiş bir kanun genelgesi bulunmuyordu ancak son yapılan yasal değişikliklerle birlikte artık işlenen siber suçların cezasının neleri olduğunu öğrenebilmek mümkün. Burada yer alan PDF dosyasını inceleyerek Bilişim Suçları ve Yeni Türk Ceza Kanununu inceleyebilir ve işlenen suçlara karşılık hangi yaptırımların uygulandığını görebilirsiniz.

Siber Suç İhbar
İşlenen herhangi bir siber suçu ihbar etmek için doğrudan 155 hattını arayarak ilgili suç birimi yardımıyla suç ihbarı yapılabilmektedir. Bunların haricinde ayrıca size karşı işlenen bir bilişim suçu hakkında dilekçe yazarak savcılık yardımıyla dava ve soruşturma açılmasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder