27 Ekim 2018 Cumartesi

Suç Etimolojisi

Suç Etimolojisi













Suç kelimesi, " Karar verdim , karar verdim" anlamına gelen Latince kök cernō'den türetilir . Başlangıçta Latince kelime oyunları “ ücret ” veya “sıkıntı çığlığı” anlamına geliyordu. Antik Yunan kelime krima Latince soydaş türemiştir, tipik bir entelektüel yanlışlık veya topluluğun, yerine bir özel veya ahlaki yanlış karşı bir suç sevk edildiği.


Muhtemelen İngilizlere Eski Fransız suçlu (12nci yüzyıl Modern Fransız suçu ), Latin suçlu (genitive: criminis ) olarak getirilmiştir. Latince, suçlu, aşağıdakilerden herhangi birini ifade edebilirdi: " suçlama, suç".

Söz konusu kelime Latince cernere - "karar vermek, elemek" ( Kairos ve Chronos üzerinde haritalanmış olan krize bakınız) türetilebilir. Fakat Ernest Klein (Karl Brugmann'ı alıntılayarak) bunu reddeder ve aslında “sıkıntı çığlığı” anlamına gelen “cri-men” leri önerir. Thomas G. Tucker "bir kök anlaşılacağı ağlamak " kelime ve İngilizce atıfta ağlaşı , davacı böyle devam, vb. "Yasaların cezalandırdığı suç" ifadesi, 14. yüzyılın sonlarından kalmadır. Latince sözcük olduğu glossed tarafından Eski İngilizce facen , aynı zamanda "aldatma, dolandırıcılık, ihanet", [karş sahte]. Suç dalgasıilk olarak 1893 yılında Amerikan İngilizcesi tarafından onaylanmıştır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder