17 Ekim 2018 Çarşamba

Dedektifler

Dedektifler

Gayri resmi veya resmi olarak bir dedektif, suçluların kimliğini ve / veya nerede olduğunu tespit etmek için ipuçlarını ve kişisel kayıtları inceleyerek ve değerlendirerek, tarihi suçlar da dahil olmak üzere, suçları çözen lisanslı veya lisanssız bir kişidir.

Bazı polis departmanlarında , bir kişi polis memuru olma şartlarını tamamladıktan sonra yazılı bir sınavı geçerek bir dedektif pozisyonu elde edilir . Diğer birçok polis sisteminde, dedektifler, önce sivil görevli olarak görev yapmadan , sivil hayata doğrudan katılan üniversite mezunlarıdır . Bazı insanlar dedektiflerin tamamen farklı bir iş yaptığını ve bu nedenle üniformalı memurlara göre tamamen farklı bir eğitim, nitelik, nitelik ve yetenek gerektirdiğini savunur.

Muhalif argüman, bir üniformalı devriye görevlisi olarak daha önce bir hizmet olmadan, bir dedektifin standart polis prosedürleri ve problemleri için yeterince büyük bir komuta sahip olamayacağı ve üniformalı meslektaşlarıyla çalışmakta zorlanacağıdır. Bazıları özel kişilerdir ve özel araştırmacılar ya da Pinkerton Detective Agency'nin sloganı ya da sadece “özel gözlere” kısaltılmış olarak “Asla Uyumayan Göz” olarak bilinebilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder